OBC: Allò que em diu l’amor
Orquestra   OBC
Direcció   Ludovic Morlot
Pròxim directe: 22 de gener de 2022 | 19:00
Programa

J. S. BACH: Concert de Brandenburg n. 3 en Sol, BWV 1048 (1711-1713) 11′
BETSY JOLAS: Letters from Bachville (2019) 16′ – Estrena nacional
ROBERT SCHUMANN: Introducció i allegro per a piano i orquestra en re m, op. 134 (1853) 15′
ELLIOTT CARTER: Interventions per a piano i orquestra (2008) 17′
GUSTAV MAHLER: “Allò que em diu l’amor” de la Simfonia n. 3 (1893-1896) 25′

Des del seu refugi a la riba del llac Atter, Mahler va compondre una part significativa de la seva obra, un esguard que encara la fondària d’un continent complex, contradictori, ample i infinit a punt d’esclatar al tombant del segle XX. “Allò que em diu l’amor” és l’últim moviment que conforma la Tercera Simfonia, obra colossal composta a l’ocàs del segle XIX i un gran fresc sonor que, amb el procés de redempció humana com a substrat, beu d’imatges de la mitologia clàssica i de la natura per erigir un cant solemne a l’esperança.

Mahler fa servir referències a Des Knaben Wunderhorn (La banya màgica de la joventut) i a Així parlà Zaratustra, de Friedrich Nietzsche, per compondre un himne d’amor i lloança al creador del món i de les persones. La redempció de la humanitat a través de l’amor és el puntal d’un moviment que Mahler havia plantejat anomenar, també, Allò que em diu Déu, «en el sentit que Déu només es pot concebre com a amor», en paraules de l’autor.
Amb una de les trajectòries més singulars del segle passat, la música de la compositora francoamericana Betsy Jolas arriba per primera vegada a L’Auditori amb Letters from Bachville (Cartes de Bachville), un recorregut per Leipzig, la ciutat de Bach, des d’una perspectiva distòpica i calidoscòpica.

Intèrprets

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya
Pierre-Laurent Aimard, piano
Ludovic Morlot, direcció

OBC: Allò que em diu l’amor
Orquestra   OBC
Direcció   Ludovic Morlot
Pròxim directe: 22 de gener de 2022 | 19:00

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Digital. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?