OBC: L’Àngel de Tristany
Orquestra   OBC
Direcció   Kazushi Ono
Contralt   Anna Larsson
Programa

KAIJA SAARIAHO: Forty Heartbeats (1998) 5′
RICHARD WAGNER: Wesendonck Lieder (1858) 21′
FELIX MENDELSSOHN: Simfonia n. 4 en La, op. 90 (1833) 30′

La Simfonia n. 4 de Felix Mendelssohn, batejada com la “Italiana”, és la més coneguda de l’autor. Estrenada a Londres el 1833 i publicada pòstumament, presenta un retrat viu de les impressions que la península Itàlica va provocar al compositor. La brillantor encisadora i alegre dels paisatges així com de les músiques populars –font de bona part de la imatgeria romàntica–, nodreix una de les pàgines més cèlebres del primer simfonisme del segle XIX.

Durant la composició de Die Walküre (La valquíria), Richard Wagner va compondre els Wesendonck Lieder, un cicle de cinc cançons elaborades a partir de textos de Mathilde Wesendonck, esposa d’un dels mecenes de Wagner i musa del compositor. Aquests lieder es consideren com un laboratori de les idees musicals que l’autor posteriorment va utilitzar a Tristan und Isolde (Tristany i Isolda), impregnades del mateix univers d’harmonies cromàtiques i fluctuants que caracteritza l’òpera.

Encapçala el programa Forty Heartbeats (Quaranta batecs), de la compositora finesa Kaiha Saariaho, una obra basada en els batecs i que deixa a la voluntat del director l’ordre d’interpretació de les seves pàgines, així com els tempi de cada una.

Intèrprets

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya
Kazushi Ono, direcció
Anna Larsson, contralt

OBC: L’Àngel de Tristany
Orquestra   OBC
Direcció   Kazushi Ono
Contralt   Anna Larsson

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Digital. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?