OBC: Bruckner 3
Programa de mà d'aquest concert:
Bruckner 3
Concert disponible a partir del: 30 de juny de 2022 | 19:00
Programa

J. S. BACH: Concert per a piano i orquestra n. 6 en Fa, BWV 1057 (1738) 17′
RAQUEL GARCÍA-TOMÁS: Suite of Myself (2021) 18′ – Estrena mundial, obra encàrrec
ANTON BRUCKNER: Simfonia n. 3 en re m, WAB 103 (versió de 1877) 62′

Bruckner és el gran simfonista del darrer terç del segle XIX. La profunditat espiritual i emocional de la seva música i la magnitud colossal de les seves simfonies van estretament lligades a la seva activitat com a excel·lent improvisador a l’orgue. És des de la complexitat tímbrica de l’anomenat rei dels instruments que podem aproximar-nos a la concepció totalitzadora de l’orquestra de Bruckner, un concepte que va provocar el menysteniment del públic i de la crítica durant la vida de l’autor (només lloat sincerament per Mahler i Wagner, ferms admiradors i defensors de la seva obra) i el reconeixement pòstum al llarg del segle XX.

La Simfonia n. 3, coneguda també com a Simfonia Wagner, va patir múltiples revisions fins a assolir la seva forma definitiva. Al llarg d’aquestes revisions, l’autor va eliminar les citacions explícites a la música de Wagner que formaven part dels estadis inicials de l’obra. Lírica i misteriosa, i farcida de temes que basteixen un intricat fil conductor, aquesta simfonia constitueix un dels majors monuments de la tradició germànica.

El concert inclou l’estrena de Suite of myself (Suite de mi mateixa), de Raquel García-Tomás, obra que va ser concebuda durant els mesos de confinament estricte. Parteix de diferents fragments de música de Bach (concretament, de la Passió segons sant Joan, de la invenció BWV797 i de la sarabanda de la Suite francesa n. 2) per aproximar-se a l’univers lluminós, solemne i alliberador de Song of Myself (Cançó de mi mateix), de Walt Withmann.

Intèrprets

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya
Pavel Kolesnikov, piano
Giedrė Šlekytė, direcció
El Cor Canta

OBC: Bruckner 3
Programa de mà d'aquest concert:
Bruckner 3
Concert disponible a partir del: 30 de juny de 2022 | 19:00

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Digital. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?