OBC: Concerto Grosso
Direcció   Edmon Colomer
Orquestra   OBC

DIUMENGE 11 D'OCTUBRE DE 2020 | 11:00h | SALA 1 PAU CASALS

Programa de mà

Gratuït
Programa

CARLES BAGUER: Simfonia n. 5 en Re – 13 min.
JORDI CERVELLÓ: Concerto grosso (1973) 17 min.
JOHANNES BRAHMS: Serenata n. 1 en Re, op. 11 (1858) 45 min.

Si el classicisme a Catalunya té un nom, aquest és el de Carles Baguer. Compositor i organista de la catedral de Barcelona al tombant del segle XVIII, la seva aportació simfònica -molt influïda per la música de Franz Joseph Haydn- és única en tota la península Ibèrica. El manuscrit de la Simfonia n. 5, obra primerenca en el seu catàleg, es conserva al Museu de les cultures del vi de Vilafranca del Penedès, provinent del fons de l’església de Santa Maria.

El Concerto Grosso de Jordi Cervelló, compost el 1973 -el mateix any que l’autor va ser guardonat amb el Premi Ciutat de Barcelona- i estrenat el 1981, és un homenatge a Georg Friedrich Händel i Arcangelo Corelli. L’obra reprèn l’estructura i la disposició orquestral dels concerti grossi barrocs: dos violins i un violoncel solistes s’oposen a un ripieno orquestral.

La Serenata op. 11 de Johannes Brahms és un dels primers treballs orquestrals de l’autor. Afectat per la mort recent de Robert Schumann i obsedit per l’estudi de les simfonies de Ludwig van Beethoven, la composició de les dues serenates orquestrals conté els embrions del que serien, anys després i amb un llarg procés de gestació i aprenentatge, les seves quatre simfonies.

Intèrprets

Edmon Colomer, direcció
Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)

Amb el suport de

OBC: Concerto Grosso
Direcció   Edmon Colomer
Orquestra   OBC

DIUMENGE 11 D'OCTUBRE DE 2020 | 11:00h | SALA 1 PAU CASALS

Programa de mà

Gratuït

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Play. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?