OBC: Concerto Grosso
Direcci√≥   Edmon Colomer
Orquestra   OBC

DIUMENGE 11 D'OCTUBRE DE 2020 | 11:00h | SALA 1 PAU CASALS

Programa de mà

Programa

CARLES BAGUER: Simfonia n. 5 en Re – 13 min.
JORDI CERVELL√ď: Concerto grosso (1973) 17 min.
JOHANNES BRAHMS: Serenata n. 1 en Re, op. 11 (1858) 45 min.

Si el classicisme a Catalunya t√© un nom, aquest √©s el de Carles Baguer. Compositor i organista de la catedral de Barcelona al tombant del segle XVIII, la seva aportaci√≥ simf√≤nica -molt influ√Įda per la m√ļsica de Franz Joseph Haydn- √©s √ļnica en tota la pen√≠nsula Ib√®rica. El manuscrit de la Simfonia n. 5, obra primerenca en el seu cat√†leg, es conserva al Museu de les cultures del vi de Vilafranca del Pened√®s, provinent del fons de l’esgl√©sia de Santa Maria.

El Concerto Grosso de Jordi Cervell√≥, compost el 1973 -el mateix any que l’autor va ser guardonat amb el Premi Ciutat de Barcelona- i estrenat el 1981, √©s un homenatge a Georg Friedrich H√§ndel i Arcangelo Corelli. L’obra repr√®n l’estructura i la disposici√≥ orquestral dels concerti grossi barrocs: dos violins i un violoncel solistes s’oposen a un ripieno orquestral.

La Serenata op. 11 de Johannes Brahms √©s un dels primers treballs orquestrals de l’autor. Afectat per la mort recent de Robert Schumann i obsedit per l’estudi de les simfonies de Ludwig van Beethoven, la composici√≥ de les dues serenates orquestrals cont√© els embrions del que serien, anys despr√©s i amb un llarg proc√©s de gestaci√≥ i aprenentatge, les seves quatre simfonies.

Intèrprets

Edmon Colomer, direcció
Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)

Amb el suport de

OBC: Concerto Grosso
Direcci√≥   Edmon Colomer
Orquestra   OBC

DIUMENGE 11 D'OCTUBRE DE 2020 | 11:00h | SALA 1 PAU CASALS

Programa de mà

ATENCI√ď

Aquest concert √©s gratu√Įt per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L‚ÄôAuditori Digital. Si ja tens un compte a la plataforma, nom√©s has d‚Äôintroduir les teves credencials. Si no √©s aix√≠, registra‚Äôt abans.

ATENCI√ď

Has acabat de veure la previsualitzaci√≥ del v√≠deo. Si vols veure el v√≠deo sencer, el pots comprar individualment (video_price‚ā¨), o comprar una subscripci√≥ amb acc√©s il¬∑limitat als concerts des de 7,99‚ā¨ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 ‚ā¨ AL MES

Est√†s a punt d'adquirir aquest v√≠deo per video_price ‚ā¨. T'informem que et pots subscriure per 7,90‚ā¨ al mes i gaudir de tots els continguts amb acc√©s il¬∑limitat. Vols continuar amb aquesta transacci√≥?