OBC: Doble Concert
Orquestra   OBC
Direcció   Shiyeon Sung
Violí i violoncel   Kristine i Margarita Balanas
Programa

RALPH VAUGHAN WILLIAMS: Fantasia sobre un tema de Thomas Tallis (1910; rev. 1919) 16′
JOHANNES BRAHMS: Doble concert per a violí, violoncel i orquestra en la m, op. 102‎ (1887) 35′
FRANZ JOSEPH HAYDN: Simfonia n. 102 en Si b, Hob 1/102 (1794) 23′

Ralph Vaughan Williams es basa en una melodia del principal compositor del Renaixement anglès per compondre la seva Fantasia sobre un tema de Thomas Tallis. Concebuda com una elaboració lliure d’un fragment modal que possibilita un treball harmònic agosarat, l’autor s’inspira en la policoralitat o cori spezzati del polifonisme renaixentista i distribueix l’orquestra en dos conjunts instrumentals i un quartet de corda solista.

El Doble concert de Johannes Brahms és un dels projectes concertants més ambiciosos de l’autor. Obra de maduresa i d’una refinada complexitat no només formal sinó també tímbrica i textual, va ser escrita amb l’ajut del violinista Joseph Joachim, que ja havia estat dedicatari del Concert per a violí del compositor alemany. Més enllà del virtuosisme de l’escriptura dels solistes, el Doble concert és una síntesi de la tensió entre la llibertat romàntica i la gran exigència formal i intel·lectual de Brahms, fortament arrelat en els motlles clàssics.

Clou el programa la Simfonia n. 102 de Franz Joseph Haydn, la desena de les anomenades “Simfonies Londres” encarregades per Johann Peter Salomon i model de perfecció del simfonisme clàssic.

Intèrprets

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya
Shiyeon Sung, direcció
Kristine Balanas, violí
Margarita Balanas, violoncel

OBC: Doble Concert
Orquestra   OBC
Direcció   Shiyeon Sung
Violí i violoncel   Kristine i Margarita Balanas

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Digital. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?