OBC: Els elements
Orquestra   OBC
Direcció   Duncan Ward
Piano   Varvara

DIUMENGE 24 DE GENER DE 2021 | 11:00 H | SALA 1 PAU CASALS

Programa de mà

Programa

NÚRIA GIMÉNEZ COMAS: Nostalgia of light, Yearning for… (2020) 15′ – Estrena mundial
BÉLA BARTOK: Concert per a piano i orquestra n. 3 en Mi, Sz 119 (1945) 24’‎
MAURICE RAVEL: Le tombeau de Couperin (1919) 20’‎

Les éléments, de Jean-Féry Rebel, és una de les primeres representacions descriptives dels elements, en la forma d’allò que durant el Barroc francès s’anomenava simphonie, un conjunt de danses orquestrals. L’autor va optar per copsar el caos primigeni com a obertura de la manera més realista possible, assolint així una partitura insòlita i inclassificable, remotament allunyada de les convencions del seu temps i que s’atansa als colors orquestrals de Ravel, company de programa.

Com en un viatge d’anada i tornada, Maurice Ravel recorre a la Suite barroca de François Couperin —contemporani de Jean-Féry Rebel— per donar forma a Le tombeau de Couperin, composta l’any 1917 com a dedicatòria als amics de l’autor finats al front de la Gran Guerra.
El tercer concert per a piano de Béla Bartók és una pedra de toc del virtuosisme pianístic. Obra pòstuma i escrita durant els últims mesos de la seva vida, contrasta amb els dos concerts anteriors per a un alliberament formal i estilístic que la situa com una de les composicions més líriques i personals de l’autor.

Intèrprets

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya
Duncan Ward, direcció
Varvara, piano

OBC: Els elements
Orquestra   OBC
Direcció   Duncan Ward
Piano   Varvara

DIUMENGE 24 DE GENER DE 2021 | 11:00 H | SALA 1 PAU CASALS

Programa de mà

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Digital. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?