OBC: Forma antiga
Clavic猫mbal i direcci贸   Dani Espasa
Concertino i direcci贸   Vlad Stanculeasa
Orquestra   OBC

DIUMENGE 26 DE JULIOL DE 2020 | 11.00h. |聽SALA 1 PAU CASALS

Concert gratu茂t
Programa

GEORGE FRIDERIC H脛NDEL: Water Music, HWV 348-350 (Selecci贸) (1715-36)
GEORGE FRIDERIC H脛NDEL: Concerto grosso en Sol, op. 6 n. 1, HWV 319 (1739)
GY脰RGY LIGETI: Continuum, versi贸 per a 2 marimbes (1968)
BENJAMIN BRITTEN: Simple Symphony per a orquestra de corda, op. 4 (1933-34)

Georg Friedrich H盲ndel sintetitza de forma magistral la diversitat d’estils i tend猫ncies de la m煤sica de la primera meitat del segle XVIII. Tot i que va n茅ixer i iniciar la seva carrera a Pr煤ssia, 茅s a Anglaterra on Handel va dur a terme la major part de la seva producci贸, fins al punt d’esdevenir un dels pilars de la m煤sica anglesa. La M煤sica aqu脿tica compr猫n un seguit de moviments orquestrals que van ser compostos per acompanyar la barcassa del rei Jordi I durant un trajecte al llarg del riu T脿mesi, mentre que els Concerti Grossi op. 6 reprenen el model de di脿leg entre solistes i ripieno caracter铆stic d’Arcangelo Corelli.

L’empremta de les m煤siques del segle XVIII ha pres m煤ltiples formes al llarg del segle XX. Aquest 茅s el punt de partida de Continuum: Gy枚rgy Ligeti recupera el clavic猫mbal (avui substitu茂t per dues marimbes) per a fer una exploraci贸 fascinant de la micropolifonia i la polir铆tmia. Amb la Simple Symphony, Benjamin Britten recorre a fragments que l’autor havia escrit durant la seva joventut donant-los una dimensi贸 expandida en forma de simfonia, amb pinzellades de suited’aire barroc, plena de jocs contrapunt铆stics i frescor jovial.

Int猫rprets

Dani Espasa, clave i direcci贸 (Handel)
Vlad Stanculeasa, concertino i direcci贸 (Britten)
Orquestra Simf貌nica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)

Amb la col路laboraci贸 de…
This image has an empty alt attribute; its file name is image-1024x401.png
OBC: Forma antiga
Clavic猫mbal i direcci贸   Dani Espasa
Concertino i direcci贸   Vlad Stanculeasa
Orquestra   OBC

DIUMENGE 26 DE JULIOL DE 2020 | 11.00h. |聽SALA 1 PAU CASALS

Concert gratu茂t

ATENCI脫

Aquest concert 茅s gratu茂t per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L鈥橝uditori Digital. Si ja tens un compte a la plataforma, nom茅s has d鈥檌ntroduir les teves credencials. Si no 茅s aix铆, registra鈥檛 abans.

ATENCI脫

Has acabat de veure la previsualitzaci贸 del v铆deo. Si vols veure el v铆deo sencer, el pots comprar individualment (video_price鈧), o comprar una subscripci贸 amb acc茅s il路limitat als concerts des de 7,99鈧 al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 鈧 AL MES

Est脿s a punt d'adquirir aquest v铆deo per video_price 鈧. T'informem que et pots subscriure per 7,90鈧 al mes i gaudir de tots els continguts amb acc茅s il路limitat. Vols continuar amb aquesta transacci贸?