OBC: Forma antiga
Clavicèmbal i direcció   Dani Espasa
Concertino i direcció   Vlad Stanculeasa
Orquestra   OBC

DIUMENGE 26 DE JULIOL DE 2020 | 11.00h. | SALA 1 PAU CASALS

Gratuït
Programa

GEORGE FRIDERIC HÄNDEL: Water Music, HWV 348-350 (Selecció) (1715-36)
GEORGE FRIDERIC HÄNDEL: Concerto grosso en Sol, op. 6 n. 1, HWV 319 (1739)
GYÖRGY LIGETI: Continuum, versió per a 2 marimbes (1968)
BENJAMIN BRITTEN: Simple Symphony per a orquestra de corda, op. 4 (1933-34)

Georg Friedrich Händel sintetitza de forma magistral la diversitat d’estils i tendències de la música de la primera meitat del segle XVIII. Tot i que va néixer i iniciar la seva carrera a Prússia, és a Anglaterra on Handel va dur a terme la major part de la seva producció, fins al punt d’esdevenir un dels pilars de la música anglesa. La Música aquàtica comprèn un seguit de moviments orquestrals que van ser compostos per acompanyar la barcassa del rei Jordi I durant un trajecte al llarg del riu Tàmesi, mentre que els Concerti Grossi op. 6 reprenen el model de diàleg entre solistes i ripieno característic d’Arcangelo Corelli.

L’empremta de les músiques del segle XVIII ha pres múltiples formes al llarg del segle XX. Aquest és el punt de partida de Continuum: György Ligeti recupera el clavicèmbal (avui substituït per dues marimbes) per a fer una exploració fascinant de la micropolifonia i la polirítmia. Amb la Simple Symphony, Benjamin Britten recorre a fragments que l’autor havia escrit durant la seva joventut donant-los una dimensió expandida en forma de simfonia, amb pinzellades de suited’aire barroc, plena de jocs contrapuntístics i frescor jovial.

Intèrprets

Dani Espasa, clave i direcció (Handel)
Vlad Stanculeasa, concertino i direcció (Britten)
Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)

Amb la col·laboració de…
This image has an empty alt attribute; its file name is image-1024x401.png
OBC: Forma antiga
Clavicèmbal i direcció   Dani Espasa
Concertino i direcció   Vlad Stanculeasa
Orquestra   OBC

DIUMENGE 26 DE JULIOL DE 2020 | 11.00h. | SALA 1 PAU CASALS

Gratuït

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Play. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?