OBC: La imaginaci贸
Viol铆   Maria Florea
Direcci贸   Kazushi Ono
Orquestra   OBC

DIUMENGE 4 D'OCTUBRE DE 2020 | 11:00h | SALA 1 PAU CASALS

Programa de m脿

Programa

W. A. MOZART: Simfonia concertant per a viol铆, viola i orquestra en Mi b, K. 鈥庘364/320d (1779) 31 min.鈥
L. V. BEETHOVEN: Simfonia n. 2 en Re, op. 36 (1802) 36 min.

Els vint-i-tres anys que separen la Simfonia Concertante de Wolfgang Amadeus Mozart (1779) de la Simfonia n. 2 de Luwdig van Beethoven (1802) abracen, sens dubte, el gresol del classicisme. Aquestes dues obres representen de manera exemplar l’ideal del 芦bell absolut禄, una concepci贸 fonamental en l’est猫tica del tombant de segle XVIII i que encarna, en la m煤sica instrumental pura -sense funcions o programes extramusicals-, la fantasia d’una imaginaci贸 sonora di脿fana, alliberada de jous i al servei nom茅s del sublim.

L’猫poca en qu猫 Beethoven va escriure la Segona simfonia va ser un dels per铆odes m茅s amargs de la seva vida. Composta a Heiligenstadt, 茅s contempor脿nia del seu fam贸s Testament de Heiligenstadt, una crida desesperada davant la sordesa indefugible i l’obstacle terrible que aquesta suposaria al seu deure amb la vida, l’art i la bellesa. El mateix 茅lan vital que impregna cada nota de la simfonia beethoveniana sembla sostenir l’arquitectura de l’espl猫ndida Simfonia Concertante de Mozart, una obra que eixampla els l铆mits de la imaginaci贸 expressiva amb un encaix de mitjans que, tot i la seva sobrietat, assoleix una profunditat inusitada.

Int猫rprets

Maria Florea, viol铆
Sara Ferr谩ndez, viola
Kazushi Ono, direcci贸
Orquestra Simf貌nica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)

AMB EL SUPORT DE

OBC: La imaginaci贸
Viol铆   Maria Florea
Direcci贸   Kazushi Ono
Orquestra   OBC

DIUMENGE 4 D'OCTUBRE DE 2020 | 11:00h | SALA 1 PAU CASALS

Programa de m脿

ATENCI脫

Aquest concert 茅s gratu茂t per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L鈥橝uditori Digital. Si ja tens un compte a la plataforma, nom茅s has d鈥檌ntroduir les teves credencials. Si no 茅s aix铆, registra鈥檛 abans.

ATENCI脫

Has acabat de veure la previsualitzaci贸 del v铆deo. Si vols veure el v铆deo sencer, el pots comprar individualment (video_price鈧), o comprar una subscripci贸 amb acc茅s il路limitat als concerts des de 7,99鈧 al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 鈧 AL MES

Est脿s a punt d'adquirir aquest v铆deo per video_price 鈧. T'informem que et pots subscriure per 7,90鈧 al mes i gaudir de tots els continguts amb acc茅s il路limitat. Vols continuar amb aquesta transacci贸?