OBC: La imaginació
Violí   Maria Florea
Direcció   Kazushi Ono
Orquestra   OBC

DIUMENGE 4 D'OCTUBRE DE 2020 | 11:00h | SALA 1 PAU CASALS

Programa de mà

 

Gratuït
Programa

W. A. MOZART: Simfonia concertant per a violí, viola i orquestra en Mi b, K. ‎‎364/320d (1779) 31 min.‎
L. V. BEETHOVEN: Simfonia n. 2 en Re, op. 36 (1802) 36 min.

Els vint-i-tres anys que separen la Simfonia Concertante de Wolfgang Amadeus Mozart (1779) de la Simfonia n. 2 de Luwdig van Beethoven (1802) abracen, sens dubte, el gresol del classicisme. Aquestes dues obres representen de manera exemplar l’ideal del «bell absolut», una concepció fonamental en l’estètica del tombant de segle XVIII i que encarna, en la música instrumental pura -sense funcions o programes extramusicals-, la fantasia d’una imaginació sonora diàfana, alliberada de jous i al servei només del sublim.

L’època en què Beethoven va escriure la Segona simfonia va ser un dels períodes més amargs de la seva vida. Composta a Heiligenstadt, és contemporània del seu famós Testament de Heiligenstadt, una crida desesperada davant la sordesa indefugible i l’obstacle terrible que aquesta suposaria al seu deure amb la vida, l’art i la bellesa. El mateix élan vital que impregna cada nota de la simfonia beethoveniana sembla sostenir l’arquitectura de l’esplèndida Simfonia Concertante de Mozart, una obra que eixampla els límits de la imaginació expressiva amb un encaix de mitjans que, tot i la seva sobrietat, assoleix una profunditat inusitada.

Intèrprets

Maria Florea, violí
Sara Ferrández, viola
Kazushi Ono, direcció
Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)

AMB EL SUPORT DE

OBC: La imaginació
Violí   Maria Florea
Direcció   Kazushi Ono
Orquestra   OBC

DIUMENGE 4 D'OCTUBRE DE 2020 | 11:00h | SALA 1 PAU CASALS

Programa de mà

 

Gratuït

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Play. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?