OBC: La passione de Haydn
Orquestra   OBC
Soprano   Annette Dasch
Direcció   Kazushi Ono
Programa de mà d'aquest concert:
La Passione de Haydn
Gratuït
Programa

JOAN MAGRANÉ: Obreda (2020) 17′
FRANZ JOSEPH HAYDN: Simfonia n. 49 en fa m La passione (1768) 22′
ALEXANDER ZEMLINSKY: Lyrische Symphony (Simfonia lírica), op. 18 (1922-23) 50’

La simfonia 49 de Franz Joseph Haydn, coneguda com La passione, és una de les obres més representatives del període Sturm und Drang (Tempesta i empenta) del compositor, caracteritzat per una expressivitat intensa i vigorosa. La simfonia presenta una estructura que reprèn el model de les sonate da chiesa barroques, quatre moviments en la mateixa tonalitat encapçalats per un temps lent i de caràcter ombrívol i elegíac.

La música de l’austríac Alexander Zemlinsky parteix de l’univers harmònic i formal de les darreres obres de Johannes Brahms i Gustav Mahler. Pròxim a les inquietuds de la Segona escola de Viena tot i que sense abraçar-ne els postulats estètics més agosarats, la cèlebre Simfonia lírica recorre al text d’El jardiner, de Rabindranath Tagore, per elaborar un llenç simfònic colossal de set moviments amb dos solistes vocals.
Encapçala el concert Obreda, de Joan Magrané. Titulada a partir del text homònim de Perejaume, la idea poètica d’una arbreda d’obres dona forma a un espai sonor com a metàfora de la natura i l’acció humanes.

Intèrprets

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya
Annette Dasch, soprano
Josep-Ramon Olivé, baríton
Kazushi Ono, direcció

OBC: La passione de Haydn
Orquestra   OBC
Soprano   Annette Dasch
Direcció   Kazushi Ono
Programa de mà d'aquest concert:
La Passione de Haydn
Gratuït

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Play. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?