OBC: Ludovic Morlot i Pierre-Laurent Aimard
Orquestra   OBC
Direcció   Ludovic Morlot
Programa de mà d'aquest concert:
Ludovic Morlot i Pierre-Laurent Aimard
Gratuït
Programa

ELLIOTT CARTER: Interventions per a piano i orquestra (2008) 17′
BETSY JOLAS: Letters from Bachville (2019) 16′ – Estrena nacional
GUSTAV MAHLER: “Allò que em diu l’amor” de la Simfonia n. 3 (1893-1896) 25′

Des del seu refugi a la riba del llac Atter, Mahler va compondre una part significativa de la seva obra, un esguard que encara la fondària d’un continent complex, contradictori, ample i infinit a punt d’esclatar al tombant del segle XX. “Allò que em diu l’amor” és l’últim moviment que conforma la Tercera Simfonia, obra colossal composta a l’ocàs del segle XIX i un gran fresc sonor que, amb el procés de redempció humana com a substrat, beu d’imatges de la mitologia clàssica i de la natura per erigir un cant solemne a l’esperança.

Mahler fa servir referències a Des Knaben Wunderhorn (La banya màgica de la joventut) i a Així parlà Zaratustra, de Friedrich Nietzsche, per compondre un himne d’amor i lloança al creador del món i de les persones. La redempció de la humanitat a través de l’amor és el puntal d’un moviment que Mahler havia plantejat anomenar, també, Allò que em diu Déu, «en el sentit que Déu només es pot concebre com a amor», en paraules de l’autor.
Amb una de les trajectòries més singulars del segle passat, la música de la compositora francoamericana Betsy Jolas arriba per primera vegada a L’Auditori amb Letters from Bachville (Cartes de Bachville), un recorregut per Leipzig, la ciutat de Bach, des d’una perspectiva distòpica i calidoscòpica.

Intèrprets

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya
Pierre-Laurent Aimard, piano
Ludovic Morlot, direcció

OBC: Ludovic Morlot i Pierre-Laurent Aimard
Orquestra   OBC
Direcció   Ludovic Morlot
Programa de mà d'aquest concert:
Ludovic Morlot i Pierre-Laurent Aimard
Gratuït

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Play. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?