OBC: Nit transfigurada
Direcci贸   Nuno Coelho
Orquestra   OBC

DIUMENGE 18 D'OCTUBRE DE 2020 | 11:00h | SALA 1 PAU CASALS

Programa de m脿

Gratu茂t
Programa

ARNOLD SCHOENBERG: Verkl盲rte Nacht (Nit transfigurada) per a orquestra de corda, op. 4 (1899) 30 min.
LUDWIG VAN BEETHOVEN: Simfonia n. 6 en Fa “Pastoral”, op. 68 (1808) 40 min.

La Simfonia n. 6 de Ludwig van Beethoven 茅s, indiscutiblement, la refer猫ncia cl脿ssica pel que fa a la construcci贸 d’un paisatge sonor que evoca i recrea l’ideal pastoral. Un mosaic sonor de senyals ac煤stics que remeten, com un locus amoenus, a la serenor i a la vida del paisatge natural: cants d’ocells, ecos de pastors amb les seves flautes, corns de ca莽a i aig眉es vives que acompanyen la celebraci贸 del gaudi pur de la naturalesa. Aquesta mirada -o escolta- meravellada i nost脿lgica de la natura a partir de la seva confecci贸 ideal 茅s una de les conquestes de la Il路lustraci贸, de la mateixa manera que ho s贸n els paisatges pict貌rics, i constitueix un paradigma essencial per entendre el romanticisme ulterior.

Nit transfigurada, d’Arnold Sch枚nberg,pren el t铆tol del poema hom貌nim de Richard Dehmel, poeta associat a l’expressionisme alemany. La m煤sica del compositor vien猫s retrata, de manera fidel铆ssima, tota la trag猫dia continguda en uns versos que narren el passeig nocturn d鈥檜na parella d鈥檃mants en qu猫 la dona confessa a l鈥檋ome que porta al ventre el fill d鈥檜n altre home. Eclosi贸 de l’expressi贸 crom脿tica i de la tonalitat portada als seus l铆mits, la Nit transfigurada 茅s, possiblement, l’obra clau per entendre la Viena del fin de si猫cle.

Int猫rprets

Nuno Coelho, direcci贸
Orquestra Simf貌nica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)

OBC: Nit transfigurada
Direcci贸   Nuno Coelho
Orquestra   OBC

DIUMENGE 18 D'OCTUBRE DE 2020 | 11:00h | SALA 1 PAU CASALS

Programa de m脿

Gratu茂t

ATENCI脫

Aquest concert 茅s gratu茂t per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L鈥橝uditori Play. Si ja tens un compte a la plataforma, nom茅s has d鈥檌ntroduir les teves credencials. Si no 茅s aix铆, registra鈥檛 abans.

ATENCI脫

Has acabat de veure la previsualitzaci贸 del v铆deo. Si vols veure el v铆deo sencer, el pots comprar individualment (video_price鈧), o comprar una subscripci贸 amb acc茅s il路limitat als concerts des de 7,99鈧 al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 鈧 AL MES

Est脿s a punt d'adquirir aquest v铆deo per video_price 鈧. T'informem que et pots subscriure per 7,90鈧 al mes i gaudir de tots els continguts amb acc茅s il路limitat. Vols continuar amb aquesta transacci贸?