OBC: Nit transfigurada
Direcció   Nuno Coelho
Orquestra   OBC

DIUMENGE 18 D'OCTUBRE DE 2020 | 11:00h | SALA 1 PAU CASALS

Programa de mà

Programa

ARNOLD SCHOENBERG: Verklärte Nacht (Nit transfigurada) per a orquestra de corda, op. 4 (1899) 30 min.
LUDWIG VAN BEETHOVEN: Simfonia n. 6 en Fa “Pastoral”, op. 68 (1808) 40 min.

La Simfonia n. 6 de Ludwig van Beethoven és, indiscutiblement, la referència clàssica pel que fa a la construcció d’un paisatge sonor que evoca i recrea l’ideal pastoral. Un mosaic sonor de senyals acústics que remeten, com un locus amoenus, a la serenor i a la vida del paisatge natural: cants d’ocells, ecos de pastors amb les seves flautes, corns de caça i aigües vives que acompanyen la celebració del gaudi pur de la naturalesa. Aquesta mirada -o escolta- meravellada i nostàlgica de la natura a partir de la seva confecció ideal és una de les conquestes de la Il·lustració, de la mateixa manera que ho són els paisatges pictòrics, i constitueix un paradigma essencial per entendre el romanticisme ulterior.

Nit transfigurada, d’Arnold Schönberg,pren el títol del poema homònim de Richard Dehmel, poeta associat a l’expressionisme alemany. La música del compositor vienès retrata, de manera fidelíssima, tota la tragèdia continguda en uns versos que narren el passeig nocturn d’una parella d’amants en què la dona confessa a l’home que porta al ventre el fill d’un altre home. Eclosió de l’expressió cromàtica i de la tonalitat portada als seus límits, la Nit transfigurada és, possiblement, l’obra clau per entendre la Viena del fin de siècle.

Intèrprets

Nuno Coelho, direcció
Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)

OBC: Nit transfigurada
Direcció   Nuno Coelho
Orquestra   OBC

DIUMENGE 18 D'OCTUBRE DE 2020 | 11:00h | SALA 1 PAU CASALS

Programa de mà

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Digital. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?