OBC: Romeu i Julieta
Orquestra   OBC
Direcci贸   Duncan Ward
Programa de m脿 d'aquest concert:
Romeu i Julieta
Concert disponible a partir del: 19 de octubre de 2021 | 11:00Concert gratu茂t
Programa

BERNAT VIVANCOS: U (2021) 20′ – Estrena mundial, obra enc脿rrec
EDWARD ELGAR: Concert per a violoncel en mi m, op. 85 (1919) 32′
SERGU脡I PROK脫FIEV: Romeu i Julieta, op. 64 (1935). Selecci贸 20′

El paradigma de l’amor en forma d’anhel inassolible es troba, sens dubte, en les p脿gines de Romeu i Julieta. Shakespeare transmet magistralment la tensi贸 entre amor jove i alliberador i societat adulta i opressora, un cl脿ssic que perviu avui dia i que 茅s una font constant de relectures. Sergu茅i Prok贸fiev es va basar en aquest text dram脿tic per compondre el ballet Romeu i Julieta, una de les obres m茅s c猫lebres de l’autor i farcida de temes i motius ic貌nics.

El concert per a violoncel d’Edward Elgar 茅s una de les 煤ltimes peces del seu cat脿leg, plena de maduresa i amb una orquestraci贸 transparent. Pedra angular del repertori modern per a violoncel, el solista alterna un teixit de recitatius melangiosos i eleg铆acs amb seccions de vivor fulgent.

La m煤sica de Bernat Vivancos, compositor convidat a la temporada 2021-2022, 茅s una recerca constant d鈥檜na harmonia viva i esplendent. Amb U, per a gran orquestra, l’autor fa un pas endavant amb el seu llenguatge compositiu i arriba a una cota inusitada de risc est猫tic: el llenguatge microtonal s’insereix en el discurs orquestral en forma de xoc de textures, amb una escriptura que combina magmes sonors amb seq眉猫ncies de lluminositat i nitidesa.

Int猫rprets

Orquestra Simf貌nica de Barcelona i Nacional de Catalunya
Sheku Kanneh-Mason, violoncel
Duncan Ward, direcci贸

OBC: Romeu i Julieta
Orquestra   OBC
Direcci贸   Duncan Ward
Programa de m脿 d'aquest concert:
Romeu i Julieta
Concert disponible a partir del: 19 de octubre de 2021 | 11:00Concert gratu茂t

ATENCI脫

Has acabat de veure la previsualitzaci贸 del v铆deo. Si vols veure el v铆deo sencer, el pots comprar individualment (video_price鈧), o comprar una subscripci贸 amb acc茅s il路limitat als concerts des de 7,99鈧 al mes.

ATENCI脫

Aquest concert 茅s gratu茂t per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L鈥橝uditori Digital. Si ja tens un compte a la plataforma, nom茅s has d鈥檌ntroduir les teves credencials. Si no 茅s aix铆, registra鈥檛 abans.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 鈧 AL MES

Est脿s a punt d'adquirir aquest v铆deo per video_price 鈧. T'informem que et pots subscriure per 7,90鈧 al mes i gaudir de tots els continguts amb acc茅s il路limitat. Vols continuar amb aquesta transacci贸?