OBC: Romeu i Julieta
Orquestra   OBC
Direcció   Duncan Ward
Programa de mà d'aquest concert:
Romeu i Julieta
Programa

BERNAT VIVANCOS: U (2021) 20′ – Estrena mundial, obra encàrrec
SERGUÉI PROKÓFIEV: Romeu i Julieta, op. 64 (1935). Selecció 20′

El paradigma de l’amor en forma d’anhel inassolible es troba, sens dubte, en les pàgines de Romeu i Julieta. Shakespeare transmet magistralment la tensió entre amor jove i alliberador i societat adulta i opressora, un clàssic que perviu avui dia i que és una font constant de relectures. Serguéi Prokófiev es va basar en aquest text dramàtic per compondre el ballet Romeu i Julieta, una de les obres més cèlebres de l’autor i farcida de temes i motius icònics.

La música de Bernat Vivancos, compositor convidat a la temporada 2021-2022, és una recerca constant d’una harmonia viva i esplendent. Amb U, per a gran orquestra, l’autor fa un pas endavant amb el seu llenguatge compositiu i arriba a una cota inusitada de risc estètic: el llenguatge microtonal s’insereix en el discurs orquestral en forma de xoc de textures, amb una escriptura que combina magmes sonors amb seqüències de lluminositat i nitidesa.

AVÍS: El programa de mà correspon al concert que va tenir lloc els dies 17, 18 i 19 de setembre de 2021 a L’Auditori de Barcelona, que també incloïa l’obra Concert per a violoncel d’Edward Elgar, interpretat per l’OBC i el violoncelista Sheku-Kanneh Mason.

Intèrprets

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya
Duncan Ward, direcció

Amb el suport de
Institut Ramon Llull
OBC: Romeu i Julieta
Orquestra   OBC
Direcció   Duncan Ward
Programa de mà d'aquest concert:
Romeu i Julieta

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Digital. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?