OBC: Romeu i Julieta
Orquestra   OBC
Direcció   Duncan Ward
Programa de mà d'aquest concert:
Romeu i Julieta
Programa

BERNAT VIVANCOS: U (2021) 20′ – Estrena mundial, obra encàrrec
SERGUÉI PROKÓFIEV: Romeu i Julieta, op. 64 (1935). Selecció 20′

El paradigma de l’amor en forma d’anhel inassolible es troba, sens dubte, en les pàgines de Romeu i Julieta. Shakespeare transmet magistralment la tensió entre amor jove i alliberador i societat adulta i opressora, un clàssic que perviu avui dia i que és una font constant de relectures. Serguéi Prokófiev es va basar en aquest text dramàtic per compondre el ballet Romeu i Julieta, una de les obres més cèlebres de l’autor i farcida de temes i motius icònics.

La música de Bernat Vivancos, compositor convidat a la temporada 2021-2022, és una recerca constant d’una harmonia viva i esplendent. Amb U, per a gran orquestra, l’autor fa un pas endavant amb el seu llenguatge compositiu i arriba a una cota inusitada de risc estètic: el llenguatge microtonal s’insereix en el discurs orquestral en forma de xoc de textures, amb una escriptura que combina magmes sonors amb seqüències de lluminositat i nitidesa.

AVÍS: El programa de mà correspon al concert que va tenir lloc els dies 17, 18 i 19 de setembre de 2021 a L’Auditori de Barcelona, que també incloïa l’obra Concert per a violoncel d’Edward Elgar, interpretat per l’OBC i el violoncelista Sheku-Kanneh Mason.

Intèrprets

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya
Duncan Ward, direcció

OBC: Romeu i Julieta
Orquestra   OBC
Direcció   Duncan Ward
Programa de mà d'aquest concert:
Romeu i Julieta

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Digital. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?