OBC: Tzigane
Orquestra   OBC
Direcci√≥   Pablo Gonz√°lez
Viol√≠   Leticia Moreno

DIVENDRES 19 DE FEBRER DE 2021 | 19:00 H | SALA 1 PAU CASALS

Programa de mà

Programa

B√ČLA BART√ďK: Raps√≤dia per a viol√≠ i orquestra n. 1 en sol m (1928) 10’‚Äé
MAURICE RAVEL: Tzigane per a viol√≠ i orquestra (1924) 10’‚Äé
JOAN MAN√ČN: Chanson per a viol√≠ i orquestra n. 1 op. A-8 (1910) 4’‚Äé
DMITRI XOSTAK√ďVITX: Simfonia de cambra, op. 73a (arr. de Rudolf Barshai del Quartet de corda n. 3) (1946) 34′

B√©la Bart√≥k i Maurice Ravel, fascinats per la manera com els z√≠ngars tocaven el viol√≠, van compondre miniatures per a viol√≠ i orquestra que sobrepassen la funci√≥ d’exhibici√≥ virtuos√≠stica. Tant la Tzigane com la Raps√≤dia s’inspiren en la vivor dels violinistes ambulants i fan una recreaci√≥ superba de l’imaginari sonor magiar.

Clou el programa la Simfonia de cambra op. 73a de Dmitri Xostak√≥vix, una de les quatre adaptacions per a orquestra de cambra que el director Rudolf Barshai va realitzar dels quartets de corda de l‚Äôautor. Concretament, l’op. 73a √©s una transcripci√≥ del Quartet n. 3, op. 73, una de les √ļltimes obres que Xostak√≥vitx va compondre abans de la purga zhanovista del 1947 que l’oblig√† a retirar diverses obres del seu cat√†leg acusades de ¬ęformalisme¬Ľ, entre les quals hi havia aquest quartet.

Intèrprets

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya
Pablo González, direcció
Leticia Moreno, violí

OBC: Tzigane
Orquestra   OBC
Direcci√≥   Pablo Gonz√°lez
Viol√≠   Leticia Moreno

DIVENDRES 19 DE FEBRER DE 2021 | 19:00 H | SALA 1 PAU CASALS

Programa de mà

ATENCI√ď

Aquest concert √©s gratu√Įt per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L‚ÄôAuditori Digital. Si ja tens un compte a la plataforma, nom√©s has d‚Äôintroduir les teves credencials. Si no √©s aix√≠, registra‚Äôt abans.

ATENCI√ď

Has acabat de veure la previsualitzaci√≥ del v√≠deo. Si vols veure el v√≠deo sencer, el pots comprar individualment (video_price‚ā¨), o comprar una subscripci√≥ amb acc√©s il¬∑limitat als concerts des de 7,99‚ā¨ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 ‚ā¨ AL MES

Est√†s a punt d'adquirir aquest v√≠deo per video_price ‚ā¨. T'informem que et pots subscriure per 7,90‚ā¨ al mes i gaudir de tots els continguts amb acc√©s il¬∑limitat. Vols continuar amb aquesta transacci√≥?