OBC: Tzigane
Orquestra   OBC
Direcció   Pablo González

DIVENDRES 19 DE FEBRER DE 2021 | 19:00 H | SALA 1 PAU CASALS

Programa de mà

Programa

BÉLA BARTÓK: Rapsòdia per a violí i orquestra n. 1 en sol m (1928) 10’‎
MAURICE RAVEL: Tzigane per a violí i orquestra (1924) 10’‎
JOAN MANÉN: Chanson per a violí i orquestra n. 1 op. A-8 (1910) 4’‎
DMITRI XOSTAKÓVITX: Simfonia de cambra, op. 73a (arr. de Rudolf Barshai del Quartet de corda n. 3) (1946) 34′

Béla Bartók i Maurice Ravel, fascinats per la manera com els zíngars tocaven el violí, van compondre miniatures per a violí i orquestra que sobrepassen la funció d’exhibició virtuosística. Tant la Tzigane com la Rapsòdia s’inspiren en la vivor dels violinistes ambulants i fan una recreació superba de l’imaginari sonor magiar.

Clou el programa la Simfonia de cambra op. 73a de Dmitri Xostakóvix, una de les quatre adaptacions per a orquestra de cambra que el director Rudolf Barshai va realitzar dels quartets de corda de l’autor. Concretament, l’op. 73a és una transcripció del Quartet n. 3, op. 73, una de les últimes obres que Xostakóvitx va compondre abans de la purga zhanovista del 1947 que l’obligà a retirar diverses obres del seu catàleg acusades de «formalisme», entre les quals hi havia aquest quartet.

Intèrprets

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya
Pablo González, direcció
Leticia Moreno, violí

OBC: Tzigane
Orquestra   OBC
Direcció   Pablo González

DIVENDRES 19 DE FEBRER DE 2021 | 19:00 H | SALA 1 PAU CASALS

Programa de mà

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Digital. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?