OBC: Un tema de Haydn
Orquestra   OBC

 

DISSABTE 31 D'OCTUBRE DE 2020 | 19:00h | SALA 1 PAU CASALS

Programa de m脿

Programa

MANUEL PLA I AGUST脥: Obertura en Fa (1757) 8 min.
JOHANNES BRAHMS: Variacions sobre un tema de Haydn en Si b, op. 56a (1873) 18 min.
ZOLT脕N KOD脕LY: Danses de Gal谩nta (1933) 16 min.

Johannes Brahms va escriure una de les seves p脿gines m茅s c猫lebres per a orquestra endinsant-se en la generaci贸 cl脿ssica. La m煤sica de Ludwig van Beethoven i de Franz Joseph Haydn 茅s el paradigma de treball mot铆vic m铆nim en qu猫 Brahms s’emmiralla, conscient de ser continuador de la tradici贸 simf貌nica vienesa. De la mateixa manera que els cl脿ssics recorren a temes d’aparen莽a simple per a elaborar un conjunt de variacions que ultrapassen el tema de partida, Brahms utilitza un tema dels Divertimenti atribu茂ts a Haydn per a realitzar vuit variacions que exploten tota la paleta de recursos orquestrals.

La m煤sica de B茅la Bart贸k i Zoltan K贸daly 茅s indissociable de la gran coneixen莽a que ambd贸s compositors tenien de la m煤sica popular hongaresa. Kod谩ly reviu els paisatges sonors de la seva infantesa a les Danses de Gal谩nta, compostes a partir de verbunkos –danses del segle XVIII- amb gran vitalitat.

El concert per a viola de Georg Philipp Telemann en Sol 茅s la primera obra concertant per a viola coneguda, i tamb茅 una de les m茅s interpretades per aquest instrument, juntament amb la Sonata de Gy枚rgy Ligeti. La m煤sica de Manuel Pla, un dels principals compositors catalans del segle XVIII, encap莽ala aquest concert.

Int猫rprets

Giedr茅 Slekyt茅, direcci贸
Orquestra Simf貌nica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)

Amb el suport de
Institut Ramon Llull
OBC: Un tema de Haydn
Orquestra   OBC

 

DISSABTE 31 D'OCTUBRE DE 2020 | 19:00h | SALA 1 PAU CASALS

Programa de m脿

ATENCI脫

Aquest concert 茅s gratu茂t per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L鈥橝uditori Digital. Si ja tens un compte a la plataforma, nom茅s has d鈥檌ntroduir les teves credencials. Si no 茅s aix铆, registra鈥檛 abans.

ATENCI脫

Has acabat de veure la previsualitzaci贸 del v铆deo. Si vols veure el v铆deo sencer, el pots comprar individualment (video_price鈧), o comprar una subscripci贸 amb acc茅s il路limitat als concerts des de 7,99鈧 al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 鈧 AL MES

Est脿s a punt d'adquirir aquest v铆deo per video_price 鈧. T'informem que et pots subscriure per 7,90鈧 al mes i gaudir de tots els continguts amb acc茅s il路limitat. Vols continuar amb aquesta transacci贸?