OBC: Un tema de Haydn
Orquestra   OBC

LIVE STREAMING

DISSABTE 31 D'OCTUBRE DE 2020 | 19:00h | SALA 1 PAU CASALS

Antiga, s.XIX, s.XX, Simfònica
Programa

MANUEL PLA I AGUSTÍ: Obertura en Fa (1757) 8 min.
GEORG PHILIPP TELEMANN: Concert per a viola en Sol, TWV 51:G9 (c. 1716-1721) 14 min.
GYÖRGY LIGETI: Loop i Presto con sordino, dos moviments de la sonata per a viola (1991-1994) 5 min.
JOHANNES BRAHMS: Variacions sobre un tema de Haydn en Si b, op. 56a (1873) 18 min.
ZOLTÁN KODÁLY: Danses de Galánta (1933) 16 min.

Johannes Brahms va escriure una de les seves pàgines més cèlebres per a orquestra endinsant-se en la generació clàssica. La música de Ludwig van Beethoven i de Franz Joseph Haydn és el paradigma de treball motívic mínim en què Brahms s’emmiralla, conscient de ser continuador de la tradició simfònica vienesa. De la mateixa manera que els clàssics recorren a temes d’aparença simple per a elaborar un conjunt de variacions que ultrapassen el tema de partida, Brahms utilitza un tema dels Divertimenti atribuïts a Haydn per a realitzar vuit variacions que exploten tota la paleta de recursos orquestrals.

La música de Béla Bartók i Zoltan Kódaly és indissociable de la gran coneixença que ambdós compositors tenien de la música popular hongaresa. Kodály reviu els paisatges sonors de la seva infantesa a les Danses de Galánta, compostes a partir de verbunkos –danses del segle XVIII- amb gran vitalitat.

El concert per a viola de Georg Philipp Telemann en Sol és la primera obra concertant per a viola coneguda, i també una de les més interpretades per aquest instrument, juntament amb la Sonata de György Ligeti. La música de Manuel Pla, un dels principals compositors catalans del segle XVIII, encapçala aquest concert.

Intèrprets

Antoine Tamestit, viola
Giedrė Šlekytė, direcció
Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)

OBC: Un tema de Haydn
Orquestra   OBC

LIVE STREAMING

DISSABTE 31 D'OCTUBRE DE 2020 | 19:00h | SALA 1 PAU CASALS

Antiga, s.XIX, s.XX, Simfònica

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Digital. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.


ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.


SUBSCRIU-TE PER 1€

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que fins el proper 15 de novembre et pots subscriure per només 1€ el primer mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?