OBC: Un tema de Haydn
Direcció   GIEDRĖ ŠLEKYTĖ
Orquestra   OBC

 

DISSABTE 31 D'OCTUBRE DE 2020 | 19:00h | SALA 1 PAU CASALS

Programa de mà

Programa

MANUEL PLA I AGUSTÍ: Obertura en Fa (1757) 8 min.
JOHANNES BRAHMS: Variacions sobre un tema de Haydn en Si b, op. 56a (1873) 18 min.
ZOLTÁN KODÁLY: Danses de Galánta (1933) 16 min.

Johannes Brahms va escriure una de les seves pàgines més cèlebres per a orquestra endinsant-se en la generació clàssica. La música de Ludwig van Beethoven i de Franz Joseph Haydn és el paradigma de treball motívic mínim en què Brahms s’emmiralla, conscient de ser continuador de la tradició simfònica vienesa. De la mateixa manera que els clàssics recorren a temes d’aparença simple per a elaborar un conjunt de variacions que ultrapassen el tema de partida, Brahms utilitza un tema dels Divertimenti atribuïts a Haydn per a realitzar vuit variacions que exploten tota la paleta de recursos orquestrals.

La música de Béla Bartók i Zoltan Kódaly és indissociable de la gran coneixença que ambdós compositors tenien de la música popular hongaresa. Kodály reviu els paisatges sonors de la seva infantesa a les Danses de Galánta, compostes a partir de verbunkos –danses del segle XVIII- amb gran vitalitat.

El concert per a viola de Georg Philipp Telemann en Sol és la primera obra concertant per a viola coneguda, i també una de les més interpretades per aquest instrument, juntament amb la Sonata de György Ligeti. La música de Manuel Pla, un dels principals compositors catalans del segle XVIII, encapçala aquest concert.

Intèrprets

Giedré Slekyté, direcció
Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)

Amb el suport de
Institut Ramon Llull
OBC: Un tema de Haydn
Direcció   GIEDRĖ ŠLEKYTĖ
Orquestra   OBC

 

DISSABTE 31 D'OCTUBRE DE 2020 | 19:00h | SALA 1 PAU CASALS

Programa de mà

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Digital. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?