OBC: Vent del capvespre
Direcció   Pablo Rus Broseta
Orquestra   OBC

DIUMENGE 2 D'AGOST DE 2020 | 10.00h | SALA 1 PAU CASALS

 

Gratuït
Programa

JOSEP MARIA GUIX: Vent del capvespre per a conjunt instrumental (2007)
BENJAMIN BRITTEN: Variations on a Theme of Frank Bridge per a orquestra de corda, op. 10 (1937)
RUSSELL PECK: Lift-Off! per a tres percussionistes (1968)
RALPH VAUGHAN WILLIAMS: The lark ascending per a violí i orquestra (1914-20)

Benjamin Britten i Ralph Vaughan Williams són dos cappares de la música anglesa del segle passat. L’eclecticisme i l’expressivitat ingent de la seva música resulten en una sonoritat allunyada de les tendències majoritàries i carregada d’una gran personalitat.

Les Variations on a Theme of Frank Bridge op. 10 és la primera obra que reportà una fama internacional al compositor. Basades en un tema del compositor Frank Bridge, mestre de Britten, i encarregada pel Festival de Salzburg l’any 1937, l’autor l’escriví expressament per a l’Orquestra de Cordes de Boyd Neel, un conjunt dotat d’una tècnica extraordinària i que garantia l’execució d’una partitura de gran dificultat com aquesta.

Vaughan Williams va compondre The lark ascending («l’alosa ascendent») insipirat pel poema homònim de George Meredith. Es tracta d’una de les pàgines més cèlebres de la música anglesa: un traç impressionista i efímer del vol de l’alosa fet pel violí sobre un horitzó serè.

Vent del capvespre, de Josep Maria Guix, beu de la lectura de haikus, textos zen i de la mirada pausada de la plàstica japonesa antiga. L’empremta de Toru Takemitsu i dels ecos de la polifonia renaixentista forgen una expressió concisa, neta i despullada d’artificis, que predisposa a una actitud d’ànim i d’escolta depurada.

Intèrprets

Vlad Stanculeasa, violí solista a The lark ascending
Pablo Rus Broseta, direcció
Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)

Amb la col·laboració de

OBC: Vent del capvespre
Direcció   Pablo Rus Broseta
Orquestra   OBC

DIUMENGE 2 D'AGOST DE 2020 | 10.00h | SALA 1 PAU CASALS

 

Gratuït

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Play. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?