OBC: Vent del capvespre
Direcci贸   Pablo Rus Broseta
Orquestra   OBC

DIUMENGE 2 D'AGOST DE 2020 | 10.00h | SALA 1 PAU CASALS

 

Concert gratu茂t
Programa

JOSEP MARIA GUIX: Vent del capvespre per a conjunt instrumental (2007)
BENJAMIN BRITTEN: Variations on a Theme of Frank Bridge per a orquestra de corda, op. 10 (1937)
RUSSELL PECK: Lift-Off! per a tres percussionistes (1968)
RALPH VAUGHAN WILLIAMS: The lark ascending per a viol铆 i orquestra (1914-20)

Benjamin Britten i Ralph Vaughan Williams s贸n dos cappares de la m煤sica anglesa del segle passat. L’eclecticisme i l’expressivitat ingent de la seva m煤sica resulten en una sonoritat allunyada de les tend猫ncies majorit脿ries i carregada d’una gran personalitat.

Les Variations on a Theme of Frank Bridge op. 10 茅s la primera obra que report脿 una fama internacional al compositor. Basades en un tema del compositor Frank Bridge, mestre de Britten, i encarregada pel Festival de Salzburg l’any 1937, l’autor l’escriv铆 expressament per a l’Orquestra de Cordes de Boyd Neel, un conjunt dotat d’una t猫cnica extraordin脿ria i que garantia l’execuci贸 d’una partitura de gran dificultat com aquesta.

Vaughan Williams va compondre The lark ascending (芦l’alosa ascendent禄) insipirat pel poema hom貌nim de George Meredith. Es tracta d’una de les p脿gines m茅s c猫lebres de la m煤sica anglesa: un tra莽 impressionista i ef铆mer del vol de l’alosa fet pel viol铆 sobre un horitz贸 ser猫.

Vent del capvespre, de Josep Maria Guix, beu de la lectura de haikus, textos zen i de la mirada pausada de la pl脿stica japonesa antiga. L’empremta de Toru Takemitsu i dels ecos de la polifonia renaixentista forgen una expressi贸 concisa, neta i despullada d’artificis, que predisposa a una actitud d’脿nim i d’escolta depurada.

Int猫rprets

Vlad Stanculeasa, viol铆 solista a The lark ascending
Pablo Rus Broseta, direcci贸
Orquestra Simf貌nica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)

Amb la col路laboraci贸 de

OBC: Vent del capvespre
Direcci贸   Pablo Rus Broseta
Orquestra   OBC

DIUMENGE 2 D'AGOST DE 2020 | 10.00h | SALA 1 PAU CASALS

 

Concert gratu茂t

ATENCI脫

Aquest concert 茅s gratu茂t per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L鈥橝uditori Digital. Si ja tens un compte a la plataforma, nom茅s has d鈥檌ntroduir les teves credencials. Si no 茅s aix铆, registra鈥檛 abans.

ATENCI脫

Has acabat de veure la previsualitzaci贸 del v铆deo. Si vols veure el v铆deo sencer, el pots comprar individualment (video_price鈧), o comprar una subscripci贸 amb acc茅s il路limitat als concerts des de 7,99鈧 al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 鈧 AL MES

Est脿s a punt d'adquirir aquest v铆deo per video_price 鈧. T'informem que et pots subscriure per 7,90鈧 al mes i gaudir de tots els continguts amb acc茅s il路limitat. Vols continuar amb aquesta transacci贸?