OBC: El poema de l’èxtasi
Orquestra   OBC
Direcció   Ilan Volkov
Programa de mà d'aquest concert:
El poema de l'èxtasi
Gratuït
Programa

SOFIA GUBAIDULINA: Concert per a viola (1996) 35′
PABLO CARRASCOSA LLOPIS: XY (2019) 12′ – Estrena mundial, obra encàrrec
ALEKSANDR SKRIABIN: Le poème de l’extase (El poema de l’èxtasi), op. 54 (1905-08) 21′

La música de Skriabin beu d’una concepció mística i teosòfica del fet musical, íntimament lligada a una correlació entre espai sonor, llum i color. Si bé és a la música per a piano on l’autor assoleix les majors cotes d’abstracció, les cinc obres simfòniques que completen el seu catàleg són monuments fundacionals del llenguatge simfònic modern. El poema de l’èxtasi és un cant de lloança a l’acció i a l’energia alliberades, al cosmos, a l’esperit i a la creació eterna, a la consciència i al temps extàtic.

Sofia Gubaidulina comparteix amb el seu paisà Aleksandr Skriabin una concepció espiritual del so. Amb el seu Concert per a viola, la compositora construeix una estructura tensa, misteriosa i elegíaca a partir d’elements mínims. El factor tímbric és decisiu en aquesta obra, que juga amb la presència d’un quartet solista afinat a distància d’un quart de to en relació amb el grup orquestral.

XY, de Pablo Carrascosa Llopis, és un encàrrec de L’Auditori en el marc de la seva estada com a compositor convidat durant la temporada 2019-2020. La música de Carrascosa treballa en la tensió entre la música popular —particularment el metall i l’electrònica— i la tradició clàssica.

Intèrprets

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya
Lawrence Power, viola
Ilan Volkov, direcció

OBC: El poema de l’èxtasi
Orquestra   OBC
Direcció   Ilan Volkov
Programa de mà d'aquest concert:
El poema de l'èxtasi
Gratuït

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Play. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?