Quartets Casals i Cosmos

DIJOUS 17 DE SETEMBRE DE 2020 | 20.00h | SALA 2 ORIOL MARTORELL

BIENNAL DE QUARTETS DE BARCELONA

Programa de mà

Gratuït
Programa

Cosmos Quartet‎
RAQUEL GARCÍA-TOMÁS: […] così mostraste a lei i vivi ardori miei […] (2015-18) 10 min.‎
ROBERT GERHARD: Quartet de corda n. 2 (1962) 14 min.

‎Quartet Casals‎
L. V. BEETHOVEN: Quartet de corda n. 8 en mi menor, op. 59 n. 2 (1808) 40 min.

Els quartets Cosmos i Casals recorren més de 200 anys d’història musical europea, des de l’època napoleònica fins al segle XXI. El madrigal Sfogava con le stelle de Claudio Monteverdi és el punt de partida de la barcelonina Raquel García-Tomás per compondre una obra original per a trio de cordes i revisada per a quartet.

Els claudàtors que acompanyen el títol de García-Tomás evidencien la manca de principi i de final, el caràcter fragmentari i incert de qualsevol creació. El tema del madrigal renaixentista apareix enmig de la batalla harmònica i s’agermana amb les tècniques més contemporànies.

En el segon quartet de corda, estructurat en set parts però en un sol temps, Robert Gerhard s’endinsa en les tècniques del serialisme i l’herència de Schönberg, a més d’explorar nous recursos tímbrics dels instruments de corda. Per acabar, sentirem el segon dels tres “Quartets Razumovski” de Beethoven, una obra encarregada per l’ambaixador rus a Viena que ha esdevingut un referent del repertori europeu de cambra.

Intèrprets

Cosmos Quartet
Helena Satué, violí
Bernat Prat, violí
Lara Fernández, viola
Oriol Prat, violoncel

Quartet Casals
Vera Martínez Mehner, violí
Abel Tomàs Realp, violí
Jonathan Brown, viola
Arnau Tomàs Realp, violoncel

Quartets Casals i Cosmos

DIJOUS 17 DE SETEMBRE DE 2020 | 20.00h | SALA 2 ORIOL MARTORELL

BIENNAL DE QUARTETS DE BARCELONA

Programa de mà

Gratuït

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Play. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?