OBC: Simfonia Zero
Orquestra   OBC
Direcció   Francesc Prat
Soprano   Núria Rial

 

DIUMENGE 14 DE MARÇ DE 2021 | 11:00 H | SALA 1 PAU CASALS

Programa de mà

Gratuït
Programa

El Preludi op. 28 n. 7 de Chopin va servir de punt de partida a Frederic Mompou per encetar les seves Variacions sobre un tema de Chopin, obra magna dins del seu catàleg pianístic elaborada orquestralment per Josep Soler.

L’empremta de Felip Pedrell en els compositors més significatius del país de la primera meitat del segle passat (Manuel de Falla i Robert Gerhard) és ben coneguda. La vida a l’exili d’aquests dos compositors dedica diversos homenatges al seu mestre. Pedrelliana, és l’últim dels Homenajes de Falla, així com l’últim moviment de la simfonia Homenatge a Pedrell de Gerhard, composta a Cambridge en ocasió del centenari del naixement de Pedrell i inèdita, en la seva versió completa, fins al 1972, tot i que en l’actualitat només es troba editat el 3r moviment, Pedrelliana.

Robert Gerhard va ser deixeble de Felip Pedrell entre 1916 i 1920. Aquest mestratge, com posteriorment el d’Arnold Schönberg, va marcar una empremta decisiva en la producció de l’autor. El Cançoner de Pedrell recull un seguit de cançons tradicionals catalanes recopilades pel seu mestre i les elabora des d’una perspectiva musical avançada, molt influïda per Béla Bartók.

FREDERIC MOMPOU: Variacions sobre un tema de Chopin (orquestració de Josep Soler) 22′
ROBERT GERHARD: Pedrelliana (1941) 12′
ROBERT GERHARD: Cançoner de Pedrell (1941)  19′

Intèrprets

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya
Francesc Prat, direcció
Núria Rial, soprano

Amb el suport de

OBC: Simfonia Zero
Orquestra   OBC
Direcció   Francesc Prat
Soprano   Núria Rial

 

DIUMENGE 14 DE MARÇ DE 2021 | 11:00 H | SALA 1 PAU CASALS

Programa de mà

Gratuït

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Play. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?