OBC: Simfonia Zero
Orquestra   OBC
Direcci贸   Francesc Prat
Soprano   N煤ria Rial

Emissi贸 finalitzada. Disponible properament a la carta.

DIUMENGE 14 DE MAR脟 DE 2021 | 11:00 H | SALA 1 PAU CASALS

Programa

El Preludi op. 28 n. 7 de Chopin va servir de punt de partida a Frederic Mompou per encetar les seves Variacions sobre un tema de Chopin, obra magna dins del seu cat脿leg pian铆stic elaborada orquestralment per Josep Soler.

Les Sis can莽ons populars catalanes de Gerhard es van estrenar sota la batuta del compositor i amb la soprano Concepci贸 Badia, el 1931, al Palau de la M煤sica, amb l鈥橭rquestra Pau Casals. Aqu铆, la m煤sica tradicional 茅s un element m茅s dins d鈥檜n ric mosaic sonor que l鈥檃proxima a les inquietuds avantguardistes des d鈥檜n prisma totalment personal.

L鈥檈mpremta de Felip Pedrell en els compositors m茅s significatius del pa铆s de la primera meitat del segle passat (Manuel de Falla i Robert Gerhard) 茅s ben coneguda. La vida a l鈥檈xili d鈥檃quests dos compositors dedica diversos homenatges al seu mestre. Pedrelliana, 茅s l鈥櫭簂tim dels Homenajes de Falla, aix铆 com l鈥櫭簂tim moviment de la simfonia Homenatge a Pedrell de Gerhard, composta a Cambridge en ocasi贸 del centenari del naixement de Pedrell i in猫dita, en la seva versi贸 completa, fins al 1972, tot i que en l鈥檃ctualitat nom茅s es troba editat el 3r moviment, Pedrelliana.

Robert Gerhard va ser deixeble de Felip Pedrell entre 1916 i 1920. Aquest mestratge, com posteriorment el d鈥橝rnold Sch枚nberg, va marcar una empremta decisiva en la producci贸 de l鈥檃utor. El Can莽oner de Pedrell recull un seguit de can莽ons tradicionals catalanes recopilades pel seu mestre i les elabora des d鈥檜na perspectiva musical avan莽ada, molt influ茂da per B茅la Bart贸k.

FREDERIC MOMPOU: Variacions sobre un tema de Chopin (orquestraci贸 de Josep Soler) 22′
ROBERT GERHARD: Sis can莽ons populars catalanes 15′
ROBERT GERHARD: Pedrelliana (1941) 12′
ROBERT GERHARD: Can莽oner de Pedrell (1941)  19′

Int猫rprets

Orquestra Simf貌nica de Barcelona i Nacional de Catalunya
Francesc Prat, direcci贸
N煤ria Rial, soprano

Amb el suport de

OBC: Simfonia Zero
Orquestra   OBC
Direcci贸   Francesc Prat
Soprano   N煤ria Rial

Emissi贸 finalitzada. Disponible properament a la carta.

DIUMENGE 14 DE MAR脟 DE 2021 | 11:00 H | SALA 1 PAU CASALS

ATENCI脫

Aquest concert 茅s gratu茂t per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L鈥橝uditori Digital. Si ja tens un compte a la plataforma, nom茅s has d鈥檌ntroduir les teves credencials. Si no 茅s aix铆, registra鈥檛 abans.

ATENCI脫

Has acabat de veure la previsualitzaci贸 del v铆deo. Si vols veure el v铆deo sencer, el pots comprar individualment (video_price鈧), o comprar una subscripci贸 amb acc茅s il路limitat als concerts des de 7,99鈧 al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 鈧 AL MES

Est脿s a punt d'adquirir aquest v铆deo per video_price 鈧. T'informem que et pots subscriure per 7,90鈧 al mes i gaudir de tots els continguts amb acc茅s il路limitat. Vols continuar amb aquesta transacci贸?