OBC: Tabula Rasa
Direcció   Tabita Berglund
Violí   Abel Tomàs
Orquestra   OBC

LIVE STREAMING

DIUMENGE, 11 DE NOVEMBRE DE 2020 | 11:00 h | SALA 1 PAU CASALS

S.XX
Programa

ARVO PÄRT: Tabula Rasa per a dos violins, piano preparat i orquestra de corda (1977) 29′

JEAN SIBELIUS: Simfonia n. 7 en Do, op.105 (1924) 21′

La música d’Arvo Pärt respon a una necessitat existencial de ruptura amb els límits imposats tant per l’oficialitat soviètica com per l’herència de les avantguardes. Des dels anys setanta, i a partir de l’estudi de la polifonia clàssica i l’aprofundiment en l’ascesi de l’església ortodoxa, l’autor concep la música com a emergència d’una ressonància perduda. La referència al ressò de les campanes -tintinnabuli- convida a una escolta recollida, fora del pas del temps i que possibilita contemplar la germinació d’una bellesa primigènia. Tabula Rasa, amb la mateixa plantilla que el Concerto Grosso d’Alfred Schnittke i dedicada al violinista Gidon Kremer, és una de les obres fonamentals per entendre la segona meitat del segle XX.

Jean Sibelius va compondre l’última de les seves simfonies fent una síntesi magistral dels procediments formals treballats al llarg del seu catàleg. Concebuda en un sol moviment i de durada relativament breu, s’estructura en quatre seccions disposades simètricament i travessades per diferents gradacions de tempos. La simfonia aprofita materials que el compositor havia acumulat per a l’elaboració de l’inacabat poema simfònic Kuutar, basat en el Kalevala, el poema èpic finès. Composta el 1924, la Setena de Sibelius pot escoltar-se com un epíleg a la tradició simfònica tardoromàntica.

Intèrprets

Tabita Berglund, direcció
Vera Martínez Mehner, violí
Abel Tomàs Realp, violí
Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya

OBC: Tabula Rasa
Direcció   Tabita Berglund
Violí   Abel Tomàs
Orquestra   OBC

LIVE STREAMING

DIUMENGE, 11 DE NOVEMBRE DE 2020 | 11:00 h | SALA 1 PAU CASALS

S.XX

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Digital. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.


ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.


SUBSCRIU-TE PER 1€

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que fins el proper 15 de novembre et pots subscriure per només 1€ el primer mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?