OBC: Tabula Rasa
Viol√≠   Abel Tom√†s
Direcci√≥   Tabita Berglund
Orquestra   OBC

DIVENDRES, 13 DE NOVEMBRE DE 2020 | 19:00 h | SALA 1 PAU CASALS

Programa de mà

Programa

ARVO P√ĄRT: Tabula Rasa per a dos violins, piano preparat i orquestra de corda (1977) 29′
JEAN SIBELIUS: Simfonia n. 7 en Do, op.105 (1924) 21′

La m√ļsica d’Arvo P√§rt respon a una necessitat existencial de ruptura amb els l√≠mits imposats tant per l’oficialitat sovi√®tica com per l’her√®ncia de les avantguardes. Des dels anys setanta, i a partir de l’estudi de la polifonia cl√†ssica i l’aprofundiment en l’ascesi de l’esgl√©sia ortodoxa, l’autor concep la m√ļsica com a emerg√®ncia d’una resson√†ncia perduda. La refer√®ncia al ress√≤ de les campanes -tintinnabuli- convida a una escolta recollida, fora del pas del temps i que possibilita contemplar la germinaci√≥ d’una bellesa primig√®nia. Tabula Rasa, amb la mateixa plantilla que el Concerto Grosso d’Alfred Schnittke i dedicada al violinista Gidon Kremer, √©s una de les obres fonamentals per entendre la segona meitat del segle XX.

Jean Sibelius va compondre l‚Äô√ļltima de les seves simfonies fent una s√≠ntesi magistral dels procediments formals treballats al llarg del seu cat√†leg. Concebuda en un sol moviment i de durada relativament breu, s‚Äôestructura en quatre seccions disposades sim√®tricament i travessades per diferents gradacions de tempos. La simfonia aprofita materials que el compositor havia acumulat per a l‚Äôelaboraci√≥ de l’inacabat poema simf√≤nic Kuutar, basat en el Kalevala, el poema √®pic fin√®s. Composta el 1924, la Setena de Sibelius pot escoltar-se com un ep√≠leg a la tradici√≥ simf√≤nica tardorom√†ntica.

Intèrprets

Vera Martínez Mehner, violí
Abel Tomàs Realp, violí
Llu√Įsa Espigol√©, piano
Tabita Berglund, direcció
Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya

Amb el suport de

OBC: Tabula Rasa
Viol√≠   Abel Tom√†s
Direcci√≥   Tabita Berglund
Orquestra   OBC

DIVENDRES, 13 DE NOVEMBRE DE 2020 | 19:00 h | SALA 1 PAU CASALS

Programa de mà

ATENCI√ď

Aquest concert √©s gratu√Įt per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L‚ÄôAuditori Digital. Si ja tens un compte a la plataforma, nom√©s has d‚Äôintroduir les teves credencials. Si no √©s aix√≠, registra‚Äôt abans.

ATENCI√ď

Has acabat de veure la previsualitzaci√≥ del v√≠deo. Si vols veure el v√≠deo sencer, el pots comprar individualment (video_price‚ā¨), o comprar una subscripci√≥ amb acc√©s il¬∑limitat als concerts des de 7,99‚ā¨ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 ‚ā¨ AL MES

Est√†s a punt d'adquirir aquest v√≠deo per video_price ‚ā¨. T'informem que et pots subscriure per 7,90‚ā¨ al mes i gaudir de tots els continguts amb acc√©s il¬∑limitat. Vols continuar amb aquesta transacci√≥?