Cambra: Trios de Brahms i Schumann
Programa de mà d'aquest concert:
Trios de Brahms i Schumann
Programa

ROBERT SCHUMANN: Trio amb piano n. 1 en re m, op. 63 (1847) 31′
WOLFGANG RIHM: Fremde Szenen III (1983-84) 15′
JOHANNES BRAHMS: Trio amb piano n. 1 en Si, op. 8 (1854) 37′

Les vides de Robert Schumann i Johannes Brahms es van creuar en múltiples ocasions, i sempre, intensament. Schumann, editor i crític musical, a més de compositor, va promoure el jove Brahms compositor a través de la premsa i la seva esposa Clara va exercir de mentora d’un Brahms sempre autocrític amb les obres que componia i que, sovint, descartava o refeia fins a arribar a un resultat satisfactori per a ell. El Trio n. 1 és un bon exemple d’aquesta obsessió perfeccionista de Brahms, que en va fer una nova versió, notablement diferent, el 1889. El primer Trio amb piano de Schumann porta l’energia, la vivacitat i la diversitat de caràcters pròpia del Romanticisme militant de l’alemany, dins d’una forma clàssica que es veu interpel·lada constantment. Aquest esperit de Schumann és ben present en les Fremde Szenen, de Wolfgang Rihm, un cicle de trios amb piano que connecten la memòria de la tradició amb la fluïdesa de la modernitat.

Intèrprets

Trio Bendetti Elschenbroich Grynyuk:
Nicola Benedetti, violí
Leonard Elschenbroich, violoncel
Alexei Grynyuk, piano

Cambra: Trios de Brahms i Schumann
Programa de mà d'aquest concert:
Trios de Brahms i Schumann

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Digital. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?