BMB: Viatge a l’origen

DIUMENGE 25 D'OCTUBRE DE 2020 | 18:00h | SALA 1 PAU CASALS

Programa de mà

Programa

JOHAN DE MEIJ: Spring (Primavera). Obertura per orquestra de vents (2011) 11min.
JAMES CURNOW: Canticle of the creatures (Càntic a les criatures). Suite simfònica per a banda (2013) 15 min.
JACOB DE HAAN: The Book of Urizen (El llibre d’Urizen) (2004) 30 min.

Els contes màgics, les llegendes, les aventures de déus i herois, i les cançons de tradició oral han anat passant de l’oralitat als reculls escrits. Tot aquest coneixement conforma la base de la història i de la cultura i, d’alguna manera, ha format part de la creació artística des de temps remots. El concert Viatge a l’origen presenta tres obres que s’adiuen a aquesta inspiració creativa.

Enceta el concert l’obertura Spring de Johan de Meij, que narra l’arribada màgica de la primavera a Suècia a partir de dues cançons populars d’aquell país, i en tanca la primera part Càntic de les criatures de James Curnow, una suite inspirada en els textos de Sant Francesc d’Assís a partir de l’amor que sentia per totes les criatures, l’expressió musical d’una cosmogonia que descriu el sol, la lluna, les estrelles, el foc i la mare terra.

El Llibre d’Urizen, un poema visionari del polifacètic autor anglès William Blake (1757-1827), és el fil conductor de la música homònima de Jacob de Haan, una barreja entre el Gènesi i l’Èxode bíblics, per on desfilen els personatges d’una cosmogonia del mateix Blake —Enitharmon, Los i Orc—, i on Urizen és la unitat de la saviesa i la llei.

Intèrprets

María Hinojosa, soprano
Moisés Évora, narrador
José R. Pascual-Vilaplana, direcció
Banda Municipal de Barcelona

BMB: Viatge a l’origen

DIUMENGE 25 D'OCTUBRE DE 2020 | 18:00h | SALA 1 PAU CASALS

Programa de mà

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Digital. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?