BMB: Viatge a l’origen

DIUMENGE 25 D'OCTUBRE DE 2020 | 18:00h | SALA 1 PAU CASALS

Programa de mà

Gratuït
Programa

JOHAN DE MEIJ: Spring (Primavera). Obertura per orquestra de vents (2011) 11min.
JAMES CURNOW: Canticle of the creatures (Càntic a les criatures). Suite simfònica per a banda (2013) 15 min.
JACOB DE HAAN: The Book of Urizen (El llibre d’Urizen) (2004) 30 min.

Els contes màgics, les llegendes, les aventures de déus i herois, i les cançons de tradició oral han anat passant de l’oralitat als reculls escrits. Tot aquest coneixement conforma la base de la història i de la cultura i, d’alguna manera, ha format part de la creació artística des de temps remots. El concert Viatge a l’origen presenta tres obres que s’adiuen a aquesta inspiració creativa.

Enceta el concert l’obertura Spring de Johan de Meij, que narra l’arribada màgica de la primavera a Suècia a partir de dues cançons populars d’aquell país, i en tanca la primera part Càntic de les criatures de James Curnow, una suite inspirada en els textos de Sant Francesc d’Assís a partir de l’amor que sentia per totes les criatures, l’expressió musical d’una cosmogonia que descriu el sol, la lluna, les estrelles, el foc i la mare terra.

El Llibre d’Urizen, un poema visionari del polifacètic autor anglès William Blake (1757-1827), és el fil conductor de la música homònima de Jacob de Haan, una barreja entre el Gènesi i l’Èxode bíblics, per on desfilen els personatges d’una cosmogonia del mateix Blake —Enitharmon, Los i Orc—, i on Urizen és la unitat de la saviesa i la llei.

Intèrprets

María Hinojosa, soprano
Moisés Évora, narrador
José R. Pascual-Vilaplana, direcció
Banda Municipal de Barcelona

BMB: Viatge a l’origen

DIUMENGE 25 D'OCTUBRE DE 2020 | 18:00h | SALA 1 PAU CASALS

Programa de mà

Gratuït

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Play. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?